norwegian panth

Bank Norwegian är en välkänd bank som har varit låneaktör i många år. Idag erbjuder Bank Norwegian inte bara lån, utan har även helhetslösningar som sparkonto och kreditkort. Hos banken kan du låna pengar med säkerhet i form av medlåntagare. Du kan även ansöka lånet eller utan säkerhet, ifall att ditt kreditbetyg tillåter det.

Du kan även låta långivaren samla och lösa dina lån och dyra befintliga krediter. Brukar du ansöka lån utan UC och smslån, så kan du välja att ersätta dessa högkostnadskrediter med ett riktigt lån som Norwegian. Minsta lånebelopp 5000 kr.

Bank Norwegian erbjuder lån upp till 600.000 kr med en amorteringstid upp till 15 år. Väljer du en kort återbetalningstid så blir månadskostnaden högre än med en lång återbetalningstid.

Hos Bank Norwegian kan du även låna små lån. Det minsta lånebeloppet är 5000 kr. Oavsett om du ansöker ett litet eller stort belopp så är behandligsprocessen lika snabb och du får besked på din ansökan direkt på skärmen.

Högre åldersgräns för tryggare utlåning

För att få låna pengar hos Bank Norwegian måste man ha fyllt 23 år. Detta för en tryggare utlåning och att undvika skuldsättning i tidiga år. Banken erbjuder heller inte lån till den som har betalningsanmärkningar, även om man ansöker lånet med säkerhet som medlåntagare.

Men är du 23 år och har varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år, så kan Bank Norwegian vara långivaren för dig. Är åldersgränsen för hög eller du har betalningsanmärkningar, så kan du istället ansöka lån via låneförmedlaren Lendo.

Plus + med Bank Norwegian

Det finns många anledningar till att välja Norwegian när du vill låna pengar.

  • Du kan ansöka lån med säkerhet/medlåntagare
  • Du kan låna utan säkerhet (blancolån)
  • Möjlighet att samla och lösa lån
  • Snabb utbetalning
  • Ränta från 4.99%

Bank Norwegian ränta och kostnader

Norwegian tillämpar individuell räntesättning. Räntan ligger mellan 4,99%-22,99%. Vilken ränta du får bestäms efter en kreditbedömning och det är ditt kreditbetyg som bestämmer om räntan blir hög eller låg. Ett lägre kreditvärde ger ofta en högre ränta och en borgensman eller medlåntagare med god kreditvärdighet kan bidra till en lägre ränta.

Prisexempel

Vid ett lån på 65 000 kr upplagt på fem år med exempelräntan 13,99% (effektiv ränta på 15,88%), blir det totala beloppet att betala 91 866 kr, vilket motsvarar 1 531 kr/mån. Lånetid 1-15 år. Max. effektiv ränta 29,27%

Kontakta Bank Norwegian

Vill du kontakta Norwegian så kan du ringa eller skicka ditt ärende via kontaktformuläret på hemsidan. Kundservice finns tillgängliga alla vardagar.

Måndag 10-16
Tisdag 10-16
Onsdag 10-16
Torsdag 10-16
Fredag 10-16
Tel:  0770-45 77 66 

Vanliga frågor till Bank Norwegian

Hur signerar man ansökan till Bank Norwegian med en medlåntagare?

Den som är medsökande till lånet, får ange sin mailadress och får sedan ett mail med en länk. Genom den kan medlåntagaren signera ansökan med BankID.

När ska amorteringen på lånet betalas?

Lånet betalas senast den 28:e varje månad.

Går det att få betalningsfria månader på Bank Norwegians lån?

Ja, du ansöker själv om betalningsfri månad, i appen eller via Mina sidor.

När utbetalas ett beviljat lån?

Lånet betalas ut direkt och ankommer ditt bankkonto inom 0-2 dagar.